person holding white Android smartphone in white shirt

Att välja rätt mobilabonnemang för ditt företag kan vara en utmaning eftersom det finns många faktorer att ta hänsyn till. Vad som är viktigast att kontrollera beror så klart på ditt företags unika situation och behov.

Här är några tips för att hjälpa dig att göra ett informerat val av företagsabonnemang:

Utvärdera dina behov 

Det första du bör göra är att utvärdera ditt företags behov när det kommer till mobil kommunikation. Tänk på hur många anställda som kommer att behöva tillgång till en företagsmobil. Skulle det behövas internationella samtal? Kommer dina anställda att behöva använda sina mobiler för att surfa på internet, skicka mejl eller ladda ner filer? Skulle de behöva använda sina mobiler när de reser utomlands? När du har svar på dessa frågor, kommer du att ha en klarare bild av vilken typ av mobilabonnemang du behöver.

Jämför olika företagsabonnemang 

Det finns många mobiloperatörer som erbjuder en mängd olika företagsabonnemang. När du jämför abonnemang, bör du se på kostnaden, datagränserna, mängden samtal och SMS som ingår, och vilken typ av extra tjänster som ingår, såsom försäkringar, tillgång till WiFi-hotspots, eller specialerbjudanden för företagskunder.

Täckning 

Täckningen för varje mobiloperatör kan variera beroende på plats. Om ditt företag ligger i ett område där täckningen är dålig, kan det påverka dina anställdas förmåga att kommunicera effektivt. Du bör kontrollera mobiloperatörens täckningskarta för att se vilken operatör som ger bäst täckning på dina huvudsakliga verksamhetsplatser.

Kundservice 

Kundservice är en viktig aspekt att överväga när man väljer ett mobilabonnemang. Om dina anställda stöter på problem med sina mobiler, behöver du kunna lita på att mobiloperatören kan ge snabb och effektiv hjälp. Kontrollera om operatören har en kundtjänst som är öppen dygnet runt, och om de erbjuder teknisk support på ditt språk.

Pris 

Priset på mobilabonnemang kan variera mycket. Du bör titta på ditt företags budget och besluta hur mycket du är villig att betala per månad för varje anställds mobilabonnemang. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa, speciellt om det inte uppfyller alla dina behov.

Flexibilitet 

Företag växer och förändras, och ditt företagsabonnemang bör kunna göra detsamma. Kontrollera om mobiloperatören tillåter dig att ändra abonnemang eller lägga till eller ta bort tjänster när du behöver det. Ett flexibelt abonnemang kan hjälpa dig att spara pengar på lång sikt.

Uppsägningstider

Vissa mobiloperatörer kräver att du binder upp dig i ett år eller mer. Om du inte är säker på dina långsiktiga behov, kanske du föredrar ett mer flexibelt kontrakt, eller ett kontrakt som tillåter dig att ändra villkoren under kontraktsperioden.

Överväg extra funktioner

Vissa mobiloperatörer erbjuder extra funktioner för företagskunder, såsom möjligheten att dela data mellan anställda, eller tillgång till internationella samtal eller roaming. Om dina anställda reser mycket eller om du ofta behöver ringa internationella samtal, kan dessa funktioner vara mycket värdefulla.

I slutändan, är det viktigt att ta sig tid att jämföra olika företagsabonnemang och att läsa igenom alla villkor innan du fattar ett beslut. Det kan vara värt att konsultera en expert för att få ytterligare råd. Lycka till med ditt val!

Relaterat inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *